Rock

Upptäck rockens värld

1950-talet var ett dynamiskt decennium fullt av förändringar. Det var under denna period som en ny musikgenre tog form och blev omåttligt populär bland ungdomar. Rocken, eller Rock ’n’ roll som den också kallas, föddes på 1950-talet och blomstrade på 1960-talet under en tid där den nästintill var synonym med ungdomskulturen. Denna spännande musikgenre föddes ur en blandning av andra genrer som blues, country och gospel. På så sätt bröt den tidens konservativa form och blev förknippad med den rebelliska ungdomen. Artister som Elvis Presley, Bill Haley, Buddy Holly, Chuck Berry, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis och Little Richard blev rockstjärnor och lade grunden för mycket av den musik som alla lyssnar på idag.

Rocken förändras och utvecklas på 1960-talet

Även om rocken de första åren mestadels var populär bland ”rebelliska” amerikanska ungdomar, började musikgenren i mitten av 1960-talet att förändras. Den allmänna uppfattningen om rocken ändrades i och med att artister som The Beatles och Bob Dylan gick över till denna musikgenre. Det gjorde att den fick en mer allmän acceptans av av de som tidigare hade kritiserat musiken.

För närvarande anses Elvis vara den mest framgångsrika soloartisten genom tiderna medan The Beatles är den mest framgångsrika musikgruppen.